Simon Hallman

Opifex Insecta av Simon Hallman. Foto: Christian Habetzeder
Opifex Insecta av Simon Hallman. Foto: Christian Habetzeder
Uppdatering!
Under invigningen av utställningen Silverplåten på Nationalmuseum, förkunnade Silverplåtens jury att de väljer verket Opifex Insecta av Simon Hallman. Verket kommer med stöd av Ulf Gillberg – Lennart Agerberg Stiftelse att köpas till Nationalmuseum.

Läs mer och juryns motivering här …

 

Nyfikenhet, andra barn lekte med sina leksaker jag skruvade isär dem och byggde om dem till andra saker, nyfikenheten fanns redan vid tidig ålder och då intresse i skapandet.

Skapa, att ta ett material och forma det är en av det mest underbara saker jag någonsin fått göra, att få använda sin fantasi och uttrycka det i konst ger mig så otroligt mycket.

Jobbat med nästan alla material och är självlärd från grunden. lärt mig silversmide av mina två underbara mentorer.

Simon Hallman

Simon Hallman, född 1984 i Valvträsk, Leksands folkhögskola.

Simon Hallman är uppvuxen med föräldrar som verkat som konstnär respektive vapensmed. Det har givit Simon Hallman upplevelsen av kontrasterna mellan det formmässigt mjuka och det teknologiskt hårda, som sedan formats till ett skulpturalt uttryck i hans formspråk där det också finns en stark vilja till perfektion.

Simon Hallman framför sin ortsbänk på Leksands folkhögskola.

Hans egentillverkade svarv som består av skrotdelar av yttersta kvalitet är både funktionell och vacker. Simon Hallman inspireras av naturen och science fiction. Silverplåten har givit nya erfarenheter och idag ser sig Simon Hallman mer som konstnär än hantverkare.

Läs mer om Simon Hallman i intervjun här.

Mer om Simon Hallman kan du hitta på:
Instagram: @dr.svampenstein
FaceBook: simon.hallman.5


För press och media finns bilder att ladda ner i Silverplåtens bildarkiv.
Gå till bildarkivet …